Zoeken

Zoeken

Memorial werd onthuld op 12 maart 2011.

Zwart-Wit'28 kreeg ook een eigen naamsbordje.

Het voetpad ligt bij de Memorial

Feyenoord bezocht De Vaan op 29 juli 2003

tgv het 75-jarig bestaan. Het werd 0-6.

Vrouwenafdeling door de jaren heen!

Heren 1 door de jaren heen!

Noteer de 14e Reunie in uw agenda!

De 14e reunie van de R.C.V.V. Zwart-Wit'28 zal ook dit jaar weer plaatsvinden en wel te weten op 2 november 2018. BZC heeft hun kantine weer voor ons beschikbaar gesteld.

Noteer dus in uw agenda of telefoon vrijdag 2 november 2018 vanaf 19:00 uur. Meer info volgt in een later stadium. Vertel het voort!

Aflevering 3 - Voetbal tijdens de oorlog (met Arie van der Wel)

  • Categorie: Nieuws
  • Gepubliceerd: woensdag 20 juni 2018 03:26
  • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
  • Hits: 46

Uiteraard was de tijd van oorlog en bezetting ook voor de voetbalsport een moeilijke periode. Eigenlijk begonnen de problemen al in het najaar van 1939 toen ons land mobiliseerde en onze jonge mannen hun plicht moesten komen vervullen. Voor kleine clubs was het de nekslag toen ze de meeste leden naar hun kazernes zagen vertrekken.

Zo was er in de buurt een club die de Condors heette en geen elftal meer op de been kon krijgen. Wat nog overbleef voegde zich bij Zwart-Wit. Er zaten jongens bij als Henny Troost en Arie van der Wel. De Christelijke Voetbal Bond moest zich van de bezetter aansluiten bij de grote KNVB en zo is het gelukkig gebleven. Het voetballen werd steeds moeilijker. Er waren jongens die verplicht naar Duitsland moesten, sommigen doken onder. Zoals Arie van der Wel. Lees verder en het interview met Arie van der Wel !

Lees meer: Aflevering 3 - Voetbal tijdens de oorlog (met Arie van der Wel)

Aflevering 2 - Zwart-Wit in de jaren dertig

Graag hadden de filmmakers mensen uit de allereerste jaren van de club aan het woord gelaten. Dat bleek na 70 jaar niet mogelijk. Maar wel waren er nog mensen uit het allereerste juniorenteam van 1938. Zij hadden de pioniers van 1928, zoals Izak Groenewegen en Wim van den Heuvel, goed gekend. Aan het woord komt Ad van Diggelen. Hij vertelt over de armoe uit die tijd en over de primitieve omstandigheden waarin gevoetbald moest worden. Ad was een heel bijzonder lid. Hij is in de competitie blijven voetballen tot zijn 68e. En hij heeft een aantal jaren een KNVB-record op zijn naam gehad. Hij scoorde in een competitiewedstrijd in de vierde klas maar liefst 10 keer.

Lees meer: Aflevering 2 - Zwart-Wit in de jaren dertig

Gallery - Memorial onthulling

Gallery - Video's

Gallery - Sportpark De Vaan

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
478525

Zoeken

Wie is online

We hebben 42 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal