Zoeken

Zoeken

Memorial werd onthuld op 12 maart 2011.

Zwart-Wit'28 kreeg ook een eigen naamsbordje.

Het voetpad ligt bij de Memorial

Feyenoord bezocht De Vaan op 29 juli 2003

tgv het 75-jarig bestaan. Het werd 0-6.

Vrouwenafdeling door de jaren heen!

Heren 1 door de jaren heen!

Zwart-Wit'28 vlag beschikbaar

De initiatiefgroep is begonnen met het overdragen van het archief van Zwart-Wit aan het gemeentearchief van Rotterdam. Daar zal uiteindelijk ook beslist worden wat er bewaard zal worden en wat bij het oude papier gaat.
Maar we hebben nog één ding dat er niet bij thuis hoort en dat we ook niet in de afvalbak willen zien belanden.  Het is onze clubvlag (zie foto's) die bij alle reünies nog aan de muur bevestigd was.

We willen die graag weggeven aan een Zwart-Witter. Wie hem wil hebben kan zich melden bij Jan Sintemaartensdijk. Lees verder voor het emailadres >>>

Lees meer: Zwart-Wit'28 vlag beschikbaar

Aflevering 9 - De bouw van De Vaan

  • Categorie: Nieuws
  • Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 13:35
  • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
  • Hits: 43

Voor de tweede keer in deze serie zien we Henny Troost. Dat is begrijpelijk want het gaat hier over de bouw van De Vaan. Zonder de andere werkers tekort te doen beschouwen we Henny als de grote motor van het reuzenkarwei.
Achteraf bezien een veel te grote klus. Er werd op drie plaatsen gewerkt aan het clubhuis, aan de lichtmasten en aan de tribunes. Soms zat het tegen zoals bij het lassen van de lichtmasten en voor de tribunes was een eindeloze rij betonelementen nodig. Zie dat allemaal maar eens te bemannen.

De eerste maanden lukte dat goed, maar op de duur wordt het moeilijker en moeilijker.  Daar vertelt Henny over. Toch konden we redelijk op tijd de openingswedstrijd spelen voor een paar duizend toeschouwers. We verloren van Ajax met 1-0 en er is nog lang nagepraat over die gelijkmaker van ons die volgens velen onterecht werd afgekeurd. Klik op lees meer voor de video >>>

Lees meer: Aflevering 9 - De bouw van De Vaan

Aflevering 8 - Cor Vaandrager

  • Categorie: Nieuws
  • Gepubliceerd: zaterdag 02 maart 2019 05:33
  • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
  • Hits: 55

Cor Vaandrager kwam als jongen van 12 jaar nog voor de oorlog uitbrak bij de eerste juniorengroep van Zwart-Wit. Door de oorlog en zijn studie verdween hij uit beeld.
Toen hij terugkwam was hij een financieel deskundige op internationaal niveau. Hij was pecies de man die nodig was in de tijd dat er veel geld nodig was voor de bouw van De Vaan. Hij werd de juiste voorzitter voor die periode. Er staat hier Cor Vaandrager, maar vrijwel ied ereen sprak over Mijnheer Vaandrager. Vermoedelijk wilde hij dat niet eens, maar hij had een soort natuurlijk overwicht. Klik op lees meer voor de video!

Lees meer: Aflevering 8 - Cor Vaandrager

Gallery - Memorial onthulling

Gallery - Video's

Gallery - Sportpark De Vaan

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
525394

Zoeken

Wie is online

We hebben 61 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal