Zoeken

Zoeken

Memorial werd onthuld op 12 maart 2011.

Zwart-Wit'28 kreeg ook een eigen naamsbordje.

Het voetpad ligt bij de Memorial

Feyenoord bezocht De Vaan op 29 juli 2003

tgv het 75-jarig bestaan. Het werd 0-6.

Vrouwenafdeling door de jaren heen!

Heren 1 door de jaren heen!

De boosheid blijft

Bron tekst De Havenloods d.d. woensdag 2 november 2011

Bij leden van Zwart-Wit’28 overheerst ook zeven jaar na dato de boosheid over het einde van hun voetbalclub.
“Zoals in het clublied wordt gezongen, een club met ‘sfeer en pit’.”

Rotterdam - Oud-bestuurders Henny Troost (87), Jan Oorebeek (70) en Henny Brandenburg (77) spreken over Zwart-Wit’28 alsof het nog bestaat. “De mensen die 24 februari 2004 bij het faillissement lid waren, zijn dat voor ons nog steeds. Zij zijn nooit uitgeschreven.”
Vrijdag 4 november is de zevende reünie. Vorig jaar bezochten zo’n 150 ‘leden’ die avond. Troost, Oorebeek en Brandenburg zouden niet gek opkijken als dat er dit jaar meer zijn.
“Wie de sfeer binnen Zwart-Wit’28 heeft geproefd, vergeet dat nooit.” Henny Troost geeft een voorbeeld van die onvoorwaardelijke clubliefde. “Zwart-Wit’28 plaatste in maart een memorial in het Zuiderpark. Een lid dat ik helemaal niet kende, zegde 1500 euro toe voor het monument.

Jan Oorebeek, Henny Troost, Henny Brandenburg

Hij was in de jaren’60 enkele jaren lid maar is de sfeer binnen de club nooit vergeten. Dat zegt eigenlijk alles.” Eén man is komende vrijdag niet welkom: voorlaatste voorzitter Rick Bergen.
Hij zou door financieel wanbeleid de roemruchte club om zeep hebben geholpen. “Als hij binnenkomt, vallen mensen hem aan”, weet Brandenburg zeker. Oorebeek voelt zich nog altijd schuldig dat hij deze man polste voor het voorzitterschap.

Maar toch weten hij en erevoorzitter Troost dat het in de laatste jaren ook het gebrek aan kader was dat de club de das omdeed. “Daardoor werd het beleid van Bergen niet gecontroleerd.”

4 november vanaf 19.30 uur bij BZC’95 op sportpark De Vaan weerklinken op de reünie deze en andere Zwart-Wit’28 verhalen.

Foto:  Laatste voorzitter Jan Oorebeek, erevoorzitter Henny Troost en oud-bestuurder Henny Brandenburg

Gallery - Memorial onthulling

Gallery - Video's

Gallery - Sportpark De Vaan

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
513447

Zoeken

Wie is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal