Zoeken

Zoeken

Memorial werd onthuld op 12 maart 2011.

Zwart-Wit'28 kreeg ook een eigen naamsbordje.

Het voetpad ligt bij de Memorial

Feyenoord bezocht De Vaan op 29 juli 2003

tgv het 75-jarig bestaan. Het werd 0-6.

Vrouwenafdeling door de jaren heen!

Heren 1 door de jaren heen!

Bekerstunt IJsselmeervogels, Reactie Jan Nieuwstraten

Vorige week plaatsten we de link naar de Bekerstunt van IJsselmeervogels, wie deze nog niet heeft gezien, klik hieronder op de link. Zeer de moeite waard. Ieder geval de Redactie kreeg van oud eerste elftalspeler Jan Nieuwstraten een leuke reactie en die willen wij U niet onthouden.

Jan Vedder noemde inderdaad de naam van Zwart-Wit'28, maar als de documentaire niet was gestopt bij de uitschakeling door FC Twente dan, was Zwart Wit nog veel beter in beeld gekomen. Wat is namelijk het geval?
Na de uitschakeling van IJsselmeervogels vond de KNVB de prestatie van IJsselmeervogels zo bijzonder, dat men besloot om dit IJsselmeervogels te moeten uitnodigen tot het spelen van een voorwedstrijd tijdens deze finaledag in De Kuip tegen een tegenstander, die ze zelf mochten uitzoeken...............

Dat was voor het toenmalige bestuur van IJsselmeervogels onder leiding van Jaap Koelewijn geen enkel probleem. Natuurlijk Zwart-Wit'28. Klik op lees meer ..................>>>>


En ja, op de finaledag, voorafgaand aan FC Twente-ADO, werd deze voorwedstrijd tussen IJsselmeervogels en Zwart-Wit'28 in de Kuip gespeeld. Helaas ging IJsselmeervogels de bietenkar op en verloor met 3-0 van ons Zwart-Wit'28.

Ook dat had ik graag nogeens een keer willen terugzien. Ondanks dit gemis heb ook ik genoten van deze prachtige prestatie van IJsselmeervogels en neem daar nu, na zovele jaren nog steeds mijn petje voor af: Chapeau!

Ik ben nog steeds erg blij, dat deze club door de jaren heen zo goed met ons verbonden is gebleven en dat we zo veel met elkaar kunnen delen, ondanks het feit dat Zwart-Wit'28 heeft moeten afhaken. De geschiedenis blijft.

Groet
Jan Nieuwstraten

Foto van beide elftallen in de Kuip op Elftalfoto's 1974-1975 (1)

Gallery - Memorial onthulling

Gallery - Video's

Gallery - Sportpark De Vaan

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
513402

Zoeken

Wie is online

We hebben 18 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal