Zoeken

Zoeken

Memorial werd onthuld op 12 maart 2011.

Zwart-Wit'28 kreeg ook een eigen naamsbordje.

Het voetpad ligt bij de Memorial

Feyenoord bezocht De Vaan op 29 juli 2003

tgv het 75-jarig bestaan. Het werd 0-6.

Vrouwenafdeling door de jaren heen!

Heren 1 door de jaren heen!

Ter herinnering aan Cees Wander

Als je terugdenkt aan mensen uit het verleden, schiet je meestal een enkel voorval te binnen. Een gebeurtenis die tekenend is voor die persoon. Mij overkwam dat toen ik hoorde dat Cees Wander was overleden.
Ineens gingen mijn gedachten terug naar die zaterdag in de herfst van 1975. We speelden thuis tegen RVVH. Het was zo’n wedstrijd waarbij alles niet liep zoals het moest, niet voor de spelers en niet voor het publiek dat zich al had neergelegd bij een nederlaag op eigen veld toen de klok al het einde naderde.

En toen gebeurde het. In een wanhoopspoging om in die laatste zes minuten nog iets te doen aan de 1-2 achterstand beende laatste man  Cees Wander naar voren.

Zijn lange sterke lijf zou voor verwarring in de Ridderkerkse defensie kunnen gaan zorgen. En de al lang verveelde toeschouwers werden op hun wenken bediend. De Vaan kwam haast op zijn  kop te staan. In die laatste paar minuten schoot en kopte Cees er drie in, bijna zelfs vier als die ene harde kopbal niet op de lat was gekomen. En even was er op De Vaan weer die uitbundige stemming  van enkele jaren daarvoor. Toen het ene succes het andere opvolgde.


Uitgerekend Cees. De oer-Zwart-Witter die al in de Varkenoordtijd samen met zijn broer Adrie naar de junioren was gekomen. Daar hadden ze zich in de loop van de tijd samen ontwikkeld tot een bijna onneembaar centraal verdedigingsblok dat ook in wedstrijden tegen profclubs moeilijk te passeren bleek.
Cees met zijn  krachtige lichaam meed een stevig duel nooit, maar eigenlijk herinner ik me niet dat hij ooit een gele kaart kreeg of geblesseerd raakte. Cees was er altijd bij. Bijna 700 keer. Daarmee was hij houder van het clubrecord. Tussendoor werd hij nog 13 keer geslecteerd voor een vertegenwoordigend elftal.

Na vele jaren Zwart-Wit ging hij tegen het einde van zijn voetballoopbaan nog op avontuur bij Xerxes-zaterdag maar keerde na een jaar terug op het oude nest als de verloren zoon van de club. Want voor kleur shirt hij ook tijdelijk had gedragen, hij bleef een ras-Zwart-Witter en daar was de hele club het mee eens. In 1981 werd hij benoemd tot lid van verdienste. In de laatste jaren hebben we hem nog wel eens teruggezien op een reünie.  De manier waarop er nu afscheid van hem wordt genomen is een bijzondere, helemaal in de stijl van een bijzondere Zwart-Witter die nog altijd voortleeft in de herinnering van vele mensen uit de club.

 

 

 

 

Gallery - Memorial onthulling

Gallery - Video's

Gallery - Sportpark De Vaan

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
479647

Zoeken

Wie is online

We hebben 47 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal