Zoeken

Zoeken

Memorial werd onthuld op 12 maart 2011.

Zwart-Wit'28 kreeg ook een eigen naamsbordje.

Het voetpad ligt bij de Memorial

Feyenoord bezocht De Vaan op 29 juli 2003

tgv het 75-jarig bestaan. Het werd 0-6.

Vrouwenafdeling door de jaren heen!

Heren 1 door de jaren heen!

Aflevering 5 - Naar de landelijke top met Lou van der Hoeven

  • Categorie: Nieuws
  • Gepubliceerd: dinsdag 23 oktober 2018 08:07
  • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
  • Hits: 947

Het nieuwe en jonge Zwart-Wit van rond 1954 had een vakkundige leiding nodig om tot volle bloei te komen. Die vond de club in Lou van der Hoeven. Hij kwam van Feyenoord en komt daar nog altijd, maar eigenlijk beschouwt bij ons iedereen hem als lid van Zwart-Wit. Nog altijd.
Bij elke reünie heb je nog het gevoel dat hij bij ons hoort. Lou wist de jongens aan het trainen te krijgen en leidde de club binnen enkele jaren naar de hoogste klas. Als je tegen Lou alleen maar het woord Grote Lindt laat vallen, beginnen zijn ogen te glanzen. Iedereen van toen herinnert zich dat kampioenschap in de beslissingswedstrijd tegen NSVV. Nog vrijwel niemand had een auto in 1958 en dus was er op het fietspad langs de A16 een eindeloos lint van fietsers die de stromende regen  trotseerden.

De 3500 toeschouwers lieten zich tot op de huid natregenen. Zwart-Wit domineerde, kreeg toch een doelpunt tegen en wist ternauwernood gelijk te maken. De kletsnatte toeschouwers wachtte nog een verlenging en  zagen ons de golden goal scoren.

Zwart-Wit promoveerde daarmee naar de derde klas en twee jaar later zelfs naar de tweede klas. Dat was indertijd de hoogste klas in het zaterdagvoetbal. Dat was mede te danken aan  het geweldige werk van Lou van der Hoeven. Een paar jaren later  bereikte hij met de club  het afdelingskampioenschap, met zo’n geweldig elftal dat niemand begrijpt waarom ze uiteindelijk toch geen landskampioen werden.

Nieuws

Het laatste KNVB nieuws

District West I

Gallery - Memorial onthulling

Gallery - Video's

Gallery - Sportpark De Vaan

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
652472

Zoeken

Wie is online

We hebben 145 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal