Zoeken

Zoeken

Memorial werd onthuld op 12 maart 2011.

Zwart-Wit'28 kreeg ook een eigen naamsbordje.

Het voetpad ligt bij de Memorial

Feyenoord bezocht De Vaan op 29 juli 2003

tgv het 75-jarig bestaan. Het werd 0-6.

Vrouwenafdeling door de jaren heen!

Heren 1 door de jaren heen!

Aflevering 10 - Het zaterdagvoetbal wordt volwassen

  • Categorie: Nieuws
  • Gepubliceerd: vrijdag 12 april 2019 04:20
  • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
  • Hits: 1784

Te lang werd het zaterdagvoetbal door buitenstaanders als onvolwassen beschouwd. Tot 1970 was er op zaterdag niet hoger dan een tweede klas. Bij Zwart-Wit wist men al lang dat de club voor geen enkele amateurclub hoefde te vrezen. In vriendschappelijke wedstrijden was men meestal de zondag amateurs de baas. In 1968 werd voor het eerst aan het eind van het seizoen met de zondagkampioen gespeeld om het algemeen amateurkampioenschap. Gelijk al versloeg zaterdag tweedeklasser VVOG de zondagse eerste klasser Middelburg. Tot 2000 won een zaterdagclub 17 keer de titel tegenover 13 keer de zondagclubs.

Gelukkig werd in 1970 eindelijk een eerste klasse bij de zaterdagamateurs gevormd waarbij de eerste clubs van de vijf zaterdagafdelingen zich hiervoor plaatsten.  Lees verder inclusief interview op youtube met Jan Nieuwstraten Deel II

Zwart-Wit werd dat jaar tweede in de eigen groep en promoveerde dus.


Het onterechte neerzien op de zaterdagclubs werd ook gevoeld in de beide nationale elftallen. Het nationale zondagelftal kreeg algemene aandacht,  het zaterdagelftal moest het hebben van de eigen kring. Wie dat ook goed aanvoelde was recordinternational Jan Nieuwstraten ; Hij vertelde hoe de zondagse jongens een uitgebreide lunch kregen, de zaterdagse jongens moesten het met een broodje doen. Maar op het veld was de situatie anders. Het zaterdagelftal won vaker de onderlinge wedstrijden.  Rond 1970 voegde de KBVB de beide elftallen samen tot één nationaal amateurelftal.

 

Nieuws

Het laatste KNVB nieuws

District West I

Gallery - Memorial onthulling

Gallery - Video's

Gallery - Sportpark De Vaan

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
854455

Zoeken

Wie is online

We hebben 20 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal