Zoeken

Zoeken

Memorial werd onthuld op 12 maart 2011.

Zwart-Wit'28 kreeg ook een eigen naamsbordje.

Het voetpad ligt bij de Memorial

Feyenoord bezocht De Vaan op 29 juli 2003

tgv het 75-jarig bestaan. Het werd 0-6.

Vrouwenafdeling door de jaren heen!

Heren 1 door de jaren heen!

Aflevering 11 - Naar het landskampioenschap met Wim van der Gijp

  • Categorie: Nieuws
  • Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 03:42
  • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
  • Hits: 2194

Twee keer werd Zwart-Wit afdelingskampioen in de jaren zestig. Uiteraard volgen dan jaren waarin een stapje terug wordt gedaan.
De kern van het elftal was ouder geworden, maar had genoeg kwaliteit om in de top mee te draaien. Toen kwam het jaar 1969. Nog altijd was de tweede klas het hoogste wat een zaterdagclub. kon bereiken. Maar dat ging veranderen. Er kwam een nieuwe trainer die als opdracht kreeg om zich te plaatsen voor de nieuw te vormen eerste klassen.

Die trainer was Wim van der Gijp. Hij was een onderdeel van de bekende voetbalfamilie uit Dordrecht. Zijn broer Cor droeg 13 keer het Oranjeshirt en ook Wim mocht dat een keer. Bij de thuiswedstrijden van Zwart-Wit werd vooraf altijd de keeper ingeschoten door het elfjarige zoontje van de trainer, luisterend naar de naam René.

Hij zou later ook het Oranjeshirt dragen maar bovendien dankzij de televisie een BN’er worden.

Trainer Wim handhaafde in het seizoen waarin het aankwam op plaatsing voor de eerste klasse nog een paar van de oude steunpilaren maar in het jaar erop kwamen we niet meer namen als Nieuwstraten of Van der Giesen tegen.

Met een vernieuwd elftal werd Zwart-Wit in 1970/71 in de nieuwe eerste klas gelijk al afdelingskampioen, daarna werd Huizen geklopt om de hoogste plek in het zaterdagvoetbal. Waarna zondagkampioen Caesar in twee wedstrijden werd verslagen en Zwart-Wit zich Algemeen Amateurkampioen van Nederland mocht noemen. Het ging goed onder Wim van der Gijp.

Met overmacht werd in 1971/72 ten koste van IJsselmeervogels alweer het zaterdagkampioenschap behaald. Helaas werd bij de volgende stap verloren van Sparta’25, de zondagkampioen. Maar Wim van der Gijp bleef de meest succesvolle trainer die de club heeft gehad.

Hieronder het interview:

Nieuws

Het laatste KNVB nieuws

District West I

Gallery - Memorial onthulling

Gallery - Video's

Gallery - Sportpark De Vaan

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
848682

Zoeken

Wie is online

We hebben 58 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal