Zoeken

Zoeken

Memorial werd onthuld op 12 maart 2011.

Zwart-Wit'28 kreeg ook een eigen naamsbordje.

Het voetpad ligt bij de Memorial

Feyenoord bezocht De Vaan op 29 juli 2003

tgv het 75-jarig bestaan. Het werd 0-6.

Vrouwenafdeling door de jaren heen!

Heren 1 door de jaren heen!

Aflevering 12 - Het Vrouwenvoetbal binnen Zwart-Wit'28

  • Categorie: Nieuws
  • Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 07:10
  • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
  • Hits: 2279

Al vanaf het begin van Zwart-Wit waren er dames bij de club die zich nuttig maakten, zeker toen we een eigen kantine hadden. Maar uiteraard bemoeiden ze zich nooit met het voetballen zelf. Daar hadden vrouwen immers geen verstand van. Tenminste dat was de mening van veel mannen in Nederland.

In het buitenland bestonden al competities voor vrouwen. Toen begin jaren zeventig een paar meiden begonnen met een balletje te trappen op de tegels van het clubhuis kon niemand vermoeden dat dit het begin was van een mooi verhaal. Zwart-Wit ging meedoen in de KNVB-competitie, al waren voorlopig de prestaties niet om over naar huis te schrijven. Dat veranderde toen de dames mee mochten doen aan een internationaal toernooi in Taiwan. Vanaf dat moment werd en serieus getraind en de Zwart-Wit vrouwen speelden jaren in de hoogste afdeling. In 2000 wonnen ze zelfs de KNVB-beker.

Bovendien werden Sandra van Tol, Sandra Muller, Shirley Smit, Sandra Roos, Sandra Keereweer en Saskia v.d. Velde vele malen uitgenodigd om in het nationale elftal te spelen.

Dat Susan Husselman bij de Zwart-Witte vrouwen hoorde, is geen wonder. Bij haar thuis hoorde Zwart-Wit er gewoon bij. Haar vader was jaren penningmeester, haar moeder werkte mee aan alles wat zich daarvoor leende en haar broer speelde uiteraard ook in de club.

Bekijk het volgende interview met Susan Husselman:


Nieuws

Het laatste KNVB nieuws

District West I

Gallery - Memorial onthulling

Gallery - Video's

Gallery - Sportpark De Vaan

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
863135

Zoeken

Wie is online

We hebben 39 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal