Zoeken

Zoeken

Memorial werd onthuld op 12 maart 2011.

Zwart-Wit'28 kreeg ook een eigen naamsbordje.

Het voetpad ligt bij de Memorial

Feyenoord bezocht De Vaan op 29 juli 2003

tgv het 75-jarig bestaan. Het werd 0-6.

Vrouwenafdeling door de jaren heen!

Heren 1 door de jaren heen!

Lou van der Hoeven overleden

  • Categorie: Nieuws
  • Gepubliceerd: donderdag 24 december 2020 13:51
  • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
  • Hits: 284

Wij ontvingen het droevige bericht dat in de leeftijd van 92 jaar Lou van der Hoeven plotseling is overleden. Een bericht om even stil van te worden. Helaas kunnen we door de corona niet aanwezig zijn bij de crematie van de man die zoveel voor de club heeft betekend. Hij laat een hele reeks vrienden achter. Wij wensen de familie en vrienden heel veel sterkte met het verlies vooral met de aankomende feestdagen.

Lou heeft enorm veel voor Zwart-Wit betekend. In 1955 werd hij trainer van een club waar weinig eer aan te beleven leek. Er werd gespeeld in de 4e klas, zonder veel uitzicht op een betere toekomst. De gezellige oude groep leek die ook iet na te streven en op de trainingen was zelden een compleet elftal aanwezig. Tot er plotseling een groep jonkies zich aandiende die bereid was om, weer of geen weer, op het veld achterin Varkenoord twee keer per week te komen trainen, ook al ontbrak er vooral in de winter een kleedruimte met warm water en behoorlijke verlichting buiten. Het was Lou die de groep wist te enthousiasmeren.

Hun inzet trok andere enthousiastelingen aan en de resultaten bleven niet uit. Er werd gepromoveerd naar de derde klas en twee jaar later naar de tweede, destijds de hoogste klas in het zaterdagvoetbal.

Tijdens een gesprek met Lou destijds zei ik hem:”Ik heb altijd de indruk dat er bij een wedstrijd twaalf vrienden het veld opkomen, de elf spelers en jij als twaalfde vriend. Hij bevestigde dat. In zijn eeuwig blauwe trainingspak hoorde hij er bij, maar hield ondertussen de touwtjes stevig in handen.

In 1964 werd de top bereikt toen het afdelingskampioenschap werd behaald, helaas niet gevolgd door een landskampioenschap. Het technisch zo vaardige elftal had net iets teveel moeite met clubs die vanuit een harde en gesloten verdediging met lange ballen gokten op een 1-0 tegen een knap combinerend Zwart-Wit. Voor de pers was Zwart-Wit de beste, verreweg.

Lou kwam van Feyenoord en verliet ons voor Feyenoord waar van zijn grote inzicht weer gebruik kon worden gemaakt. Maar hij bleef een Zwart-Witter. Toen de club ten onder was gegaan en we elkaar elk jaar op reünies ontmoetten was Lou altijd aanwezig, tot op de allerlaatste toe. Alleen zat hij nooit, de een na de ander wilde nog een praatje met hem maken.

 

Nieuws

Het laatste KNVB nieuws

District West I

Gallery - Memorial onthulling

Gallery - Video's

Gallery - Sportpark De Vaan

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
745021

Zoeken

Wie is online

We hebben 141 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal