Zoeken

Zoeken

Memorial werd onthuld op 12 maart 2011.

Zwart-Wit'28 kreeg ook een eigen naamsbordje.

Het voetpad ligt bij de Memorial

Feyenoord bezocht De Vaan op 29 juli 2003

tgv het 75-jarig bestaan. Het werd 0-6.

Vrouwenafdeling door de jaren heen!

Heren 1 door de jaren heen!

Meindert Leerling overleden

Ik las in de krant dat Meindert Leerling is overleden. Men noemt hem omdat hij indertijd fractieleider in de Tweede Kamer was van een van de voorgangers van der Christen Unie. Wij noemen hem hier om een andere reden.
Meindert was oorspronkelijk sportjournalist en voelde zich principieel verbonden met het zaterdagvoetbal. Hij maakte Dagblad De Rotterdammer tot de krant waar alles over het zaterdagvoetbal tot in alle details beschreven werd en wedstrijden als die van Zwart-Wit, Quick Boys en IJsselmeervogels met grote koppen de sportpagina’s openden. Hij stopte toen zijn krant fuseerde met Trouw en er ook over Ajax en Feyenoord geschreven moest worden. Voor principiële Meindert een reden om ontslag te nemen.

Werken op zondag viel buiten zijn overtuiging. Hij bleef niet lang zonder een baan maar dook plotseling op als redacteur bij de EO en was een tijd lang vaak te zien op het tv-scherm.


Ook Zwart-Wit was hem dankbaar voor zijn werk bij de krant dat zeker heeft meegewerkt aan de groeiende belangstelling voor het zaterdagvoetbal in de jaren zestig en zeventig. Als blijk van waardering kreeg hij van het bestuur een permanent toegangsbewijs tot de wedstrijden van Zwart-Wit. Op papier is hij nooit lid geweest van de club, maar uit persoonlijke gesprekken weet ik dat hij zich nauw verbonden voelde met onze club.

Nieuws

Het laatste KNVB nieuws

District West I

Gallery - Memorial onthulling

Gallery - Video's

Gallery - Sportpark De Vaan

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
787523

Zoeken

Wie is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal