Zoeken

Zoeken

Memorial werd onthuld op 12 maart 2011.

Zwart-Wit'28 kreeg ook een eigen naamsbordje.

Het voetpad ligt bij de Memorial

Feyenoord bezocht De Vaan op 29 juli 2003

tgv het 75-jarig bestaan. Het werd 0-6.

Vrouwenafdeling door de jaren heen!

Heren 1 door de jaren heen!

In Memoriam Kees Kool

  • Categorie: Nieuws
  • Gepubliceerd: zaterdag 13 november 2021 12:52
  • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
  • Hits: 71

In een verzorgingstehuis in Ridderkerk overleed deze week Kees Kool. Er zullen maar weinig Zwart-Witters zijn die hem niet kenden. Kees was 1 van de 15 leden die ooit hun 50-jarig lidmaatschap mochten vieren. Maar het gaat niet om het aantal jaren. Weinigen hebben tijdens hun lidmaatschap zich zo ingezet voor de club. Uiteraard begon Kees gewoon als speler. Dankzij zijn inzet bereikte hij
het eerste en stond 23 keer in wat we nu de basis noemen. Kees was een gevoelig mens. De ouderen herinneren zich hoe Kees mee speelde in een uitwedstrijd in Hoogvliet, hoe we tegen het einde een voorsprong verdedigden, inclusief tijdrekken, en Kees in dat kader de bal van heel ver terugspeelde op de keeper en tot zijn ontzetting zag dat zijn boogbal in de uiterste hoek verdween. We schrijven dit omdat de gevoelsmens Kees zelfs na jaren niet mee kon lachen om het voorval. De club was hem zo dierbaar dat een puntverlies door zijn ‘schuld’ hem bleef achtervolgen.

Nadat Kees zijn voetbalschoenen definitief had opgeborgen zette hij zich op allerlei manieren in voor de club. Zwart-Wit werd een deel van zijn leven. Hij kon dat omdat zijn vrouw Miep hierin altijd achter hem stond. Kees werkte op alle fronten, hij was bestuurslid, coach van een elftal, lid van de TCC en van de ledenraad. Uiteindelijk werd hij in 1989 archivaris van de club. We noemen dat apart. Omdat dit archief bij de grote brand in 2004 gedeeltelijk in vlammen opging en Kees de halfverbrande en door het blussen kletsnatte massa mee naar huis nam en honderden uren heeft besteed aan het redden van documenten en foto’s. (Foto hieronder: Henny Troost - Jan Oorebeek - ? - Kees Kool)

 

Toen na het faillissement werd besloten een gedenkboek te gaan samenstellen werd huize Kool het epicentrum van de activiteiten die het vergde. Kees kon zelf vanuit de foto’s die gered waren een deel van het boek vullen. Net zo belangrijk was het vormen van een werkgroep die jaarlijks een reünie organiseerde en die uiteraard vergaderde in het huis van Kees en Miep in Rijsoord. Dankbaar kon gebruik worden gemaakt van al het adresmateriaal waarover Kees beschikte. Het restant van het archief vulde nog jaren lang enkele kasten van het huis. Het heeft enige moeite gekost om Kees afscheid te laten nemen van zijn ‘troetelkind’ en al het werk dat hij eraan had besteed. De wetenschap dat het een betere plek voor later zou vinden in het Rotterdamse Stadsarchief heeft hem uiteindelijk overtuigd.

Zijn laatste jaren waren voor hem en zijn vrouw niet gemakkelijk. Zijn wens was begraven te worden op de Zuiderbegraafplaats. Daar liggen ook zijn ouders. En zijn vrouw Miep voegde daaraan toe: ‘En er was geen plek nog dichter bij Zwart-Wit’. Om stil van te worden. Hoe kan een club zo’n plek innemen in het hart van iemand?

In Kees nemen we afscheid van een van de steunpilaren van Zwart-Wit.

 

 

 

Foto: Kees en Miep tijdens de inschrijving van de reunies.

 

Foto: Kees en Miep Kool tijdens de uitreiking van het boek Van Kampioen tot Buitenspel

 

Onder foto's van de verhuizing van het archief naar de Gemeentearchief Rotterdam

Nieuws

Het laatste KNVB nieuws

District West I

Gallery - Memorial onthulling

Gallery - Video's

Gallery - Sportpark De Vaan

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
805784

Zoeken

Wie is online

We hebben 11 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal