Zoeken

Zoeken

Memorial werd onthuld op 12 maart 2011.

Zwart-Wit'28 kreeg ook een eigen naamsbordje.

Het voetpad ligt bij de Memorial

Feyenoord bezocht De Vaan op 29 juli 2003

tgv het 75-jarig bestaan. Het werd 0-6.

Vrouwenafdeling door de jaren heen!

Heren 1 door de jaren heen!

RIP Jannie van Diggelen - van Dongen

Afgelopen donderdag, 2 augustus 2018, overleed Jannie van Diggelen - van Dongen, (weduwe van Ad van Diggelen) op 90-jarige leeftijd.

Wij wensen de familie veel sterkte met het verlies van hun moeder, schoonmoeder en oma.

Woensdag 8 augustus vanaf 11:45 uur is er een afscheidsdienst in de kapel van de Zuiderbegraafplaats - Slinge 50 te Rotterdam-Zuid, waarna de begrafenis aldaar plaatsvindt.
Er is gelegenheid tot afscheid nemen in de bovengenoemde kapel vanaf 11:30 uur. Na de begrafenis is er de mogelijkheid tot condoleren in de ontvangstruimte van de begraafplaats.

Lees meer: RIP Jannie van Diggelen - van Dongen

Noteer de 14e Reunie in uw agenda!

De 14e reunie van de R.C.V.V. Zwart-Wit'28 zal ook dit jaar weer plaatsvinden en wel te weten op 2 november 2018. BZC heeft hun kantine weer voor ons beschikbaar gesteld.

Noteer dus in uw agenda of telefoon vrijdag 2 november 2018 vanaf 19:00 uur. Meer info volgt in een later stadium. Vertel het voort!

Aflevering 3 - Voetbal tijdens de oorlog (met Arie van der Wel)

  • Categorie: Nieuws
  • Gepubliceerd: woensdag 20 juni 2018 03:26
  • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
  • Hits: 152

Uiteraard was de tijd van oorlog en bezetting ook voor de voetbalsport een moeilijke periode. Eigenlijk begonnen de problemen al in het najaar van 1939 toen ons land mobiliseerde en onze jonge mannen hun plicht moesten komen vervullen. Voor kleine clubs was het de nekslag toen ze de meeste leden naar hun kazernes zagen vertrekken.

Zo was er in de buurt een club die de Condors heette en geen elftal meer op de been kon krijgen. Wat nog overbleef voegde zich bij Zwart-Wit. Er zaten jongens bij als Henny Troost en Arie van der Wel. De Christelijke Voetbal Bond moest zich van de bezetter aansluiten bij de grote KNVB en zo is het gelukkig gebleven. Het voetballen werd steeds moeilijker. Er waren jongens die verplicht naar Duitsland moesten, sommigen doken onder. Zoals Arie van der Wel. Lees verder en het interview met Arie van der Wel !

Lees meer: Aflevering 3 - Voetbal tijdens de oorlog (met Arie van der Wel)

Gallery - Memorial onthulling

Gallery - Video's

Gallery - Sportpark De Vaan

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
490462

Zoeken

Wie is online

We hebben 63 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal