Zoeken

Zoeken

Sportpark De Vaan

Artikelindex

De accommodatie op De Vaan is zeker niet zo maar uit de lucht komen vallen. Nog voor er een spa in de grond was gestoken, moest er enorm veel werk worden verzet. Financieel beginpunt vormde de verkoop van het clubhuis. De oorspronkelijke plannen om het gedeeltelijk te verplaatsen werden opgegeven, omdat de behuizing op De Vaan veel groter zal moeten worden en bovendien geheel van steen opgetrokken.

De lopende zaken op Varkenoord vroegen reeds een machtige hoeveelheid werk, nog vergroot door de successen van het eerste elftal, en ondertussen onderhandelde men over toekomstige medebewoners op De Vaan, en als dat uiteindelijk niet doorging over medegebruik van de velden op zondag door de Vaan-buren in ruil voor het afstaan van speeltijden op hun velden aan ons op zaterdag. 

Financiële acties werden op touw gezet om de nog ontbrekende gelden bij elkaar te krijgen. De foto-actie had al 10 mille in het laatje gebracht, men scharrelde 8.000 gulden aan giften bijeen, de oud-papier akties gingen konstant door en als klapstuk kwam er een verloting die 12000 gulden op zou moeten leveren via een aantrekkelijke hoofdprijs: Een auto. 

 

Ook vanachter de tafel werden kapitalen voor de vereniging verdiend. Subsidie-mogelijkheden werden tot de laatste cent uitgebuit en bij leveranciers wist men in totaal zo'n 4000 gulden aan kortingen op materiaalaankopen voor elkaar te krijgen. Na veel onderhandelen, organiseren, plannen maken en wijzigen kon op 20 februari 1965 worden begonnen met het uitzetten van de bouwputten. Voor het toekomstige clubhuis een enorme van 35 x 25 meter.
Inmiddels draaide het werk al op volle toeren. In de timmerloods van de Wagenbouw werd onder leiding van de heer Nieuwstraten Sr. gewerkt aan de kokers van de centrale verwarming, in de werkplaats bij Bakker was Teun van der Spoel bezig met de mallen voor de betonelementen voor de tribune en bij de L.T.S. De Vaan werd al hard gewerkt aan de houten kozijnen.

Het was de start van een gigantisch werk. Als het eerste zichtbare begin er eenmaal is, stimuleerde het velen om mee aan te pakken, 's avonds, 's zaterdags of soms ook wel op een snipperdag als er weer beton gestort moest worden.

Op 24 april kon de eerste steen gelegd worden. De 4-jarige Hans Bakker, zoon van architect, uitvoerder en bestuurslid Klaas Bakker verrichtte die plechtigheid, zij het niet zonder enige vaderlijke hulp, onder grote belangstelling.

R.C.V.V. Zwart-Wit'28
Sportpark De Vaan
Oldegaarde 21
3084 AA - Rotterdam
Telefoon 010-481.83.83

 

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
875807

Zoeken

Wie is online

We hebben 36 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal