Zoeken

Zoeken

Nieuws

Zwart-Wit'28 vlag beschikbaar

De initiatiefgroep is begonnen met het overdragen van het archief van Zwart-Wit aan het gemeentearchief van Rotterdam. Daar zal uiteindelijk ook beslist worden wat er bewaard zal worden en wat bij het oude papier gaat.
Maar we hebben nog één ding dat er niet bij thuis hoort en dat we ook niet in de afvalbak willen zien belanden.  Het is onze clubvlag (zie foto's) die bij alle reünies nog aan de muur bevestigd was.

We willen die graag weggeven aan een Zwart-Witter. Wie hem wil hebben kan zich melden bij Jan Sintemaartensdijk. Lees verder voor het emailadres >>>

Lees meer: Zwart-Wit'28 vlag beschikbaar

Aflevering 9 - De bouw van De Vaan

 • Categorie: Nieuws
 • Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 13:35
 • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
 • Hits: 43

Voor de tweede keer in deze serie zien we Henny Troost. Dat is begrijpelijk want het gaat hier over de bouw van De Vaan. Zonder de andere werkers tekort te doen beschouwen we Henny als de grote motor van het reuzenkarwei.
Achteraf bezien een veel te grote klus. Er werd op drie plaatsen gewerkt aan het clubhuis, aan de lichtmasten en aan de tribunes. Soms zat het tegen zoals bij het lassen van de lichtmasten en voor de tribunes was een eindeloze rij betonelementen nodig. Zie dat allemaal maar eens te bemannen.

De eerste maanden lukte dat goed, maar op de duur wordt het moeilijker en moeilijker.  Daar vertelt Henny over. Toch konden we redelijk op tijd de openingswedstrijd spelen voor een paar duizend toeschouwers. We verloren van Ajax met 1-0 en er is nog lang nagepraat over die gelijkmaker van ons die volgens velen onterecht werd afgekeurd. Klik op lees meer voor de video >>>

Lees meer: Aflevering 9 - De bouw van De Vaan

Aflevering 8 - Cor Vaandrager

 • Categorie: Nieuws
 • Gepubliceerd: zaterdag 02 maart 2019 05:33
 • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
 • Hits: 55

Cor Vaandrager kwam als jongen van 12 jaar nog voor de oorlog uitbrak bij de eerste juniorengroep van Zwart-Wit. Door de oorlog en zijn studie verdween hij uit beeld.
Toen hij terugkwam was hij een financieel deskundige op internationaal niveau. Hij was pecies de man die nodig was in de tijd dat er veel geld nodig was voor de bouw van De Vaan. Hij werd de juiste voorzitter voor die periode. Er staat hier Cor Vaandrager, maar vrijwel ied ereen sprak over Mijnheer Vaandrager. Vermoedelijk wilde hij dat niet eens, maar hij had een soort natuurlijk overwicht. Klik op lees meer voor de video!

Lees meer: Aflevering 8 - Cor Vaandrager

Aflevering 7 - Henny Troost en de strijd om een eigen veld

 • Categorie: Nieuws
 • Gepubliceerd: zaterdag 02 februari 2019 03:09
 • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
 • Hits: 94

We hadden op Varkenoord weliswaar een eigen clubhuis mogen bouwen, maar de mogelijkheden waren daar veel te klein voor een club die alsmaar groeide en steeds meer aan de weg timmerde. Dat de gemeente in een tijd van bestedingsbeperking aarzelde lag niet aan ons bestuur. Dat was voortdurend in gesprek met de wethouder. Over die moeizame strijd vertelt Henny Troost. Hoe lang kon de gemeente nog heen om de club die tot twee keer toe afdelingskampioen werd en steeds zo’n 2000 toeschouwers trok? Toen we eindelijk een veld toegewezen kregen op De Vaan stonden we voor een nieuw probleem. Hoe konden we zonder geld onze plannen realiseren? De oplossing werd gezocht in het zelf bouwen . Zelfwerkzaamheid moest het toverwoord worden.

Lees meer: Aflevering 7 - Henny Troost en de strijd om een eigen veld

Beeld en geluid laatste Reunie door Leo Vos

Op vrijdag 2 november 2018 vond dus de laatste reunie van r.c.v.v. Zwart-Wit'28 plaats in de kantine van BZC te Rotterdam-Zuid. Leo Vos maakte de volgende reportage die wij U niet willen onthouden. Duur is ongeveer 5 minuten. Opening is een fotoreportage en daarna volgt een film. Wij danken de heer Leo Vos hartelijk voor de genomen moeite om dit vast te leggen.

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
525395

Zoeken

Wie is online

We hebben 63 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal