Zoeken

Zoeken

Nieuws

Adrie Wander overleden

Tot onze schrik kregen wij het bericht van de familie dat oud-zwartwitter Adrianus Wander, bij ons allen bekend als ADRIE, op 73-jarige leeftijd is overleden op 4 augustus 2020 na een langdurige ziekte. Adrie speelde totaal 553 wedstrijden voor Zwart-Wit'28, 297 wedstrijden in het eerste elftal.

Langs deze weg condoleren wij de familie, vrienden met dit verlies en wensen hen sterkte toe. A.s. maandag 10 augustus wordt Adrie gecremeerd, de dienst kan je live via internet bijwonen, lees verder voor meer informatie over de crematie en het bijwonen >>>

Lees meer: Adrie Wander overleden

Archief ZW'28 verhuisd naar Stadsarchief Rotterdam

 • Categorie: Nieuws
 • Gepubliceerd: zaterdag 10 augustus 2019 07:59
 • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
 • Hits: 1929

Woensdag 7 augustus 2019 werd het archief van R.C.V.V. Zwart-Wit'28 verhuisd naar het Rotterdams Stadsarchief.

Van het oorspronkelijke archief was gelukkig een flink deel gered na de brand in ons clubhuis. Vooral dankzij de inzet van Miep en Kees Kool zijn er ook veel foto’s gered uit halfverbrande albums. Vanaf 2004 had het archief een plekje gevonden in het huis van de familie Kool.

De verantwoordelijke man van het stadsarchief kwam zelf mee inpakken. Dick Steenstra hielp mee om de hoeveelheid papieren in grote verhuisdozen te verpakken.

Lees meer: Archief ZW'28 verhuisd naar Stadsarchief Rotterdam

Zomerserie | Zwart Wit'28 emancipeert het zaterdagvoetbal

Op de website van Voetbal247 (www.voetbal247.nl) staat een mooi artikel over Zwart-Wit'28.In hun zomerserie blikken ze terug op de duels om het algeheel amateurkampioenschap, die lange tijd het hoogtepunt vormden van het amateurvoetbalseizoen. Met de introductie van de Tweede Divisie in 2016 kwam een einde aan deze traditie. In de derde aflevering aandacht dus voor de titelstrijd in 1971 tussen Zwart Wit'28 en Caesar, die zorgde voor een groeiend zelfvertrouwen bij het zaterdagvoetbal.

Lees meer: Zomerserie | Zwart Wit'28 emancipeert het zaterdagvoetbal

Aflevering 12 - Het Vrouwenvoetbal binnen Zwart-Wit'28

 • Categorie: Nieuws
 • Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 07:10
 • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
 • Hits: 1116

Al vanaf het begin van Zwart-Wit waren er dames bij de club die zich nuttig maakten, zeker toen we een eigen kantine hadden. Maar uiteraard bemoeiden ze zich nooit met het voetballen zelf. Daar hadden vrouwen immers geen verstand van. Tenminste dat was de mening van veel mannen in Nederland.

In het buitenland bestonden al competities voor vrouwen. Toen begin jaren zeventig een paar meiden begonnen met een balletje te trappen op de tegels van het clubhuis kon niemand vermoeden dat dit het begin was van een mooi verhaal. Zwart-Wit ging meedoen in de KNVB-competitie, al waren voorlopig de prestaties niet om over naar huis te schrijven. Dat veranderde toen de dames mee mochten doen aan een internationaal toernooi in Taiwan. Vanaf dat moment werd en serieus getraind en de Zwart-Wit vrouwen speelden jaren in de hoogste afdeling. In 2000 wonnen ze zelfs de KNVB-beker.

Lees meer: Aflevering 12 - Het Vrouwenvoetbal binnen Zwart-Wit'28

Aflevering 11 - Naar het landskampioenschap met Wim van der Gijp

 • Categorie: Nieuws
 • Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 03:42
 • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
 • Hits: 1201

Twee keer werd Zwart-Wit afdelingskampioen in de jaren zestig. Uiteraard volgen dan jaren waarin een stapje terug wordt gedaan.
De kern van het elftal was ouder geworden, maar had genoeg kwaliteit om in de top mee te draaien. Toen kwam het jaar 1969. Nog altijd was de tweede klas het hoogste wat een zaterdagclub. kon bereiken. Maar dat ging veranderen. Er kwam een nieuwe trainer die als opdracht kreeg om zich te plaatsen voor de nieuw te vormen eerste klassen.

Die trainer was Wim van der Gijp. Hij was een onderdeel van de bekende voetbalfamilie uit Dordrecht. Zijn broer Cor droeg 13 keer het Oranjeshirt en ook Wim mocht dat een keer. Bij de thuiswedstrijden van Zwart-Wit werd vooraf altijd de keeper ingeschoten door het elfjarige zoontje van de trainer, luisterend naar de naam René.

Lees meer: Aflevering 11 - Naar het landskampioenschap met Wim van der Gijp

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
660545

Zoeken

Wie is online

We hebben 34 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal