Zoeken

Zoeken

Nieuws

RIP Jannie van Diggelen - van Dongen

Afgelopen donderdag, 2 augustus 2018, overleed Jannie van Diggelen - van Dongen, (weduwe van Ad van Diggelen) op 90-jarige leeftijd.

Wij wensen de familie veel sterkte met het verlies van hun moeder, schoonmoeder en oma.

Woensdag 8 augustus vanaf 11:45 uur is er een afscheidsdienst in de kapel van de Zuiderbegraafplaats - Slinge 50 te Rotterdam-Zuid, waarna de begrafenis aldaar plaatsvindt.
Er is gelegenheid tot afscheid nemen in de bovengenoemde kapel vanaf 11:30 uur. Na de begrafenis is er de mogelijkheid tot condoleren in de ontvangstruimte van de begraafplaats.

Lees meer: RIP Jannie van Diggelen - van Dongen

Noteer de 14e Reunie in uw agenda!

De 14e reunie van de R.C.V.V. Zwart-Wit'28 zal ook dit jaar weer plaatsvinden en wel te weten op 2 november 2018. BZC heeft hun kantine weer voor ons beschikbaar gesteld.

Noteer dus in uw agenda of telefoon vrijdag 2 november 2018 vanaf 19:00 uur. Meer info volgt in een later stadium. Vertel het voort!

Aflevering 3 - Voetbal tijdens de oorlog (met Arie van der Wel)

 • Categorie: Nieuws
 • Gepubliceerd: woensdag 20 juni 2018 03:26
 • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
 • Hits: 152

Uiteraard was de tijd van oorlog en bezetting ook voor de voetbalsport een moeilijke periode. Eigenlijk begonnen de problemen al in het najaar van 1939 toen ons land mobiliseerde en onze jonge mannen hun plicht moesten komen vervullen. Voor kleine clubs was het de nekslag toen ze de meeste leden naar hun kazernes zagen vertrekken.

Zo was er in de buurt een club die de Condors heette en geen elftal meer op de been kon krijgen. Wat nog overbleef voegde zich bij Zwart-Wit. Er zaten jongens bij als Henny Troost en Arie van der Wel. De Christelijke Voetbal Bond moest zich van de bezetter aansluiten bij de grote KNVB en zo is het gelukkig gebleven. Het voetballen werd steeds moeilijker. Er waren jongens die verplicht naar Duitsland moesten, sommigen doken onder. Zoals Arie van der Wel. Lees verder en het interview met Arie van der Wel !

Lees meer: Aflevering 3 - Voetbal tijdens de oorlog (met Arie van der Wel)

Aflevering 2 - Zwart-Wit in de jaren dertig

 • Categorie: Nieuws
 • Gepubliceerd: maandag 04 juni 2018 06:25
 • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
 • Hits: 187

Graag hadden de filmmakers mensen uit de allereerste jaren van de club aan het woord gelaten. Dat bleek na 70 jaar niet mogelijk. Maar wel waren er nog mensen uit het allereerste juniorenteam van 1938. Zij hadden de pioniers van 1928, zoals Izak Groenewegen en Wim van den Heuvel, goed gekend. Aan het woord komt Ad van Diggelen. Hij vertelt over de armoe uit die tijd en over de primitieve omstandigheden waarin gevoetbald moest worden. Ad was een heel bijzonder lid. Hij is in de competitie blijven voetballen tot zijn 68e. En hij heeft een aantal jaren een KNVB-record op zijn naam gehad. Hij scoorde in een competitiewedstrijd in de vierde klas maar liefst 10 keer.

Lees meer: Aflevering 2 - Zwart-Wit in de jaren dertig

Aflevering 1 - jubileumfilm 1998

 • Categorie: Nieuws
 • Gepubliceerd: maandag 04 juni 2018 06:23
 • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
 • Hits: 176

Het was Henny Troost die er op tijd aan dacht. In het jaar 1998 zou Zwart-Wit 70 jaar bestaan. Hij benaderde twee mensen die hij in staat achtte zijn plannen uit te voeren. Bij het jubileum in 1978 was er een boek gemaakt. Henny vond dat we met de tijd mee moesten gaan en dat er nu voor een modern medium moest worden gekozen: een videofilm. Hij benaderde allereerst Ger Barendrecht jr en Jan Sintemaartensdijk. Die wilden wel meewerken maar beschikten niet over de mogelijkheden om een kwalitatief goede film te maken. Net toen de plannen dreigden te verdwijnen, kwam Henny met een mogelijkheid. Er was een videoclub in Hoogvliet die graag wilde meewerken.

Lees meer: Aflevering 1 - jubileumfilm 1998

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
490461

Zoeken

Wie is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal