Zoeken

Zoeken

Overlijdensberichten

Meindert Leerling overleden

Ik las in de krant dat Meindert Leerling is overleden. Men noemt hem omdat hij indertijd fractieleider in de Tweede Kamer was van een van de voorgangers van der Christen Unie. Wij noemen hem hier om een andere reden.
Meindert was oorspronkelijk sportjournalist en voelde zich principieel verbonden met het zaterdagvoetbal. Hij maakte Dagblad De Rotterdammer tot de krant waar alles over het zaterdagvoetbal tot in alle details beschreven werd en wedstrijden als die van Zwart-Wit, Quick Boys en IJsselmeervogels met grote koppen de sportpagina’s openden. Hij stopte toen zijn krant fuseerde met Trouw en er ook over Ajax en Feyenoord geschreven moest worden. Voor principiële Meindert een reden om ontslag te nemen.

Lees meer: Meindert Leerling overleden

Leo Groeneveld overleden

Op 11 maart is op 79-jarige leeftijd overleden ons oud-lid Leo Groeneveld. Leo was een van die leden die zelden of nooit een bal trapten maar die er altijd waren. De mensen zonder wie een vereniging niet kan voortbestaan en die de club met hun arbeid en hun financiële steun groot maakten.
Leo was er altijd en al heel lang, zelfs al in de tijd voor de grote kampioenschappen. Hij was ook nog op onze laatste reünie, steeds omringd door vrienden.

Lees meer: Leo Groeneveld overleden

Lou van der Hoeven overleden

Wij ontvingen het droevige bericht dat in de leeftijd van 92 jaar Lou van der Hoeven plotseling is overleden. Een bericht om even stil van te worden. Helaas kunnen we door de corona niet aanwezig zijn bij de crematie van de man die zoveel voor de club heeft betekend. Hij laat een hele reeks vrienden achter. Wij wensen de familie en vrienden heel veel sterkte met het verlies vooral met de aankomende feestdagen.

Lou heeft enorm veel voor Zwart-Wit betekend. In 1955 werd hij trainer van een club waar weinig eer aan te beleven leek. Er werd gespeeld in de 4e klas, zonder veel uitzicht op een betere toekomst. De gezellige oude groep leek die ook iet na te streven en op de trainingen was zelden een compleet elftal aanwezig. Tot er plotseling een groep jonkies zich aandiende die bereid was om, weer of geen weer, op het veld achterin Varkenoord twee keer per week te komen trainen, ook al ontbrak er vooral in de winter een kleedruimte met warm water en behoorlijke verlichting buiten. Het was Lou die de groep wist te enthousiasmeren.

Lees meer: Lou van der Hoeven overleden

Rens de Roon overleden

Afgelopen maandag, 16 november 2020, is overleden op 83 jarige leeftijd Rens de Roon, geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.
Rens voetbalde jaren bij de Vaanclub en hij wordt herinnerd aan zijn positieve instelling, optimisme en warme persoonlijkheid.

Wij wensen de familie veel sterkte bij de komende uitvaart en veel kracht toe om met dit verlies te leren omgaan.

A.s. vrijdag 20 november is de uitvaart live te volgen via de volgende link: https://deuitvaartlive.nl/roon

Tekst van de rouwkaart klik op lees meer >>>

Lees meer: Rens de Roon overleden

RIP Jan van der Spek

Op 27 juni 2020 is overleden Jan van der Spek. Hij was meer dan 40 jaar lid van Zwart-Wit'28 en zat in de jaren zeventig in het bestuur. Bovendien vervulde hij ook nog een aantal andere functies binnen de vereniging. Jan is 83 jaar geworden.

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
805810

Zoeken

Wie is online

We hebben 55 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal