Zoeken

Zoeken

Overlijdensberichten

RIP Kees Kool

Bedroefd, maar ook opgelucht dat aan zijn lijden een einde is gekomen, laat de familie aan ons weten dat is overleden op 9 november 2021 op 85-jarige leeftijd Kees Kool.
De dienst van Woord en Gebed en de begrafenis vinden in verband met het coronavirus in familiekring plaats. De laatste rustplaats van Kees is op de Zuiderbegraafplaats te Rotterdam-Zuid. Kees was voor onze club altijd bezig, lees het In Memoriam hieronder.
Langs deze weg condoleren wij zijn vrouw Miep en zonen Timo, Raimo en Johan en wensen hen veel sterkte.

Lees meer: RIP Kees Kool

In Memoriam Kees Kool

In een verzorgingstehuis in Ridderkerk overleed deze week Kees Kool. Er zullen maar weinig Zwart-Witters zijn die hem niet kenden. Kees was 1 van de 15 leden die ooit hun 50-jarig lidmaatschap mochten vieren. Maar het gaat niet om het aantal jaren. Weinigen hebben tijdens hun lidmaatschap zich zo ingezet voor de club. Uiteraard begon Kees gewoon als speler. Dankzij zijn inzet bereikte hij
het eerste en stond 23 keer in wat we nu de basis noemen. Kees was een gevoelig mens. De ouderen herinneren zich hoe Kees mee speelde in een uitwedstrijd in Hoogvliet, hoe we tegen het einde een voorsprong verdedigden, inclusief tijdrekken, en Kees in dat kader de bal van heel ver terugspeelde op de keeper en tot zijn ontzetting zag dat zijn boogbal in de uiterste hoek verdween. We schrijven dit omdat de gevoelsmens Kees zelfs na jaren niet mee kon lachen om het voorval. De club was hem zo dierbaar dat een puntverlies door zijn ‘schuld’ hem bleef achtervolgen.

Nadat Kees zijn voetbalschoenen definitief had opgeborgen zette hij zich op allerlei manieren in voor de club. Zwart-Wit werd een deel van zijn leven. Hij kon dat omdat zijn vrouw Miep hierin altijd achter hem stond. Kees werkte op alle fronten, hij was bestuurslid, coach van een elftal, lid van de TCC en van de ledenraad. Uiteindelijk werd hij in 1989 archivaris van de club. We noemen dat apart. Omdat dit archief bij de grote brand in 2004 gedeeltelijk in vlammen opging en Kees de halfverbrande en door het blussen kletsnatte massa mee naar huis nam en honderden uren heeft besteed aan het redden van documenten en foto’s. (Foto hieronder: Henny Troost - Jan Oorebeek - ? - Kees Kool)

 

Lees meer: In Memoriam Kees Kool

Ger Reitsma overleden

Via RTV Rijnmond hoorden wij van het plotseling overlijden van Ger Reitsma. Hij werd slechts 72 jaar. Zonder anderen iets tekort te willen doen, mogen wij Ger toch wel de meest talentvolle keeper van
onze club noemen. Hij kwam al in de junioren naar Zwart-Wit en werd de onomstreden opvolger van Aad van der Laan, die ook een icoon van de club was. Ger was de betrouwbare doelman van het
elftal dat landskampioen werd. Hij trok al snel de aandacht van profclubs, zeker toen hij ook gekozen werd in ons nationale amateurelftal. Hij kreeg aanbiedingen van Ajax en van Feyenoord. Het werd
Feyenoord. Al snel na zijn debuut was Ajax de tegenstander. Helaas kreeg hij in korte tijd twee keer een doelpunt tegen, waarbij hij beide keren niet vrijuit ging.

Lees meer: Ger Reitsma overleden

Piet Priester overleden

Wij ontvingen het bericht dat Piet de Priester is overleden. Hij was een Zwart-Witter van het eerste uur en hoorde bij de groep jongens die in het begin van de jaren vijftig de club nieuw leven inbliezen
en hard werkten om hogerop te komen. Wij vonden Piet nog terug op de kampioensfoto uit 1956. Daarna vertrok hij naar Heerjansdam. We zagen hem pas jaren later terug op onze reünie. Boven zijn rouwkaart stond:

Als de geest het niet meer wil
En het leven wordt een lijden
Kan men dankbaar zijn
Dat God het komt bevrijden

Piet werd 89 jaar. De crematie heeft in besloten kring plaats gevonden.

Meindert Leerling overleden

Ik las in de krant dat Meindert Leerling is overleden. Men noemt hem omdat hij indertijd fractieleider in de Tweede Kamer was van een van de voorgangers van der Christen Unie. Wij noemen hem hier om een andere reden.
Meindert was oorspronkelijk sportjournalist en voelde zich principieel verbonden met het zaterdagvoetbal. Hij maakte Dagblad De Rotterdammer tot de krant waar alles over het zaterdagvoetbal tot in alle details beschreven werd en wedstrijden als die van Zwart-Wit, Quick Boys en IJsselmeervogels met grote koppen de sportpagina’s openden. Hij stopte toen zijn krant fuseerde met Trouw en er ook over Ajax en Feyenoord geschreven moest worden. Voor principiële Meindert een reden om ontslag te nemen.

Lees meer: Meindert Leerling overleden

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
863150

Zoeken

Wie is online

We hebben 29 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal