Zoeken

Zoeken

In Memoriam Kees de Haan

Via de pers vernamen wij dat Kees in de leeftijd van 77 jaar is overleden. We wisten al dat hij ernstig ziek was. Jarenlang was Kees een bekende persoon bij Zwart-Wit en dat niet alleen vanwege  zijn lichaamslengte.  Zelfs niet alleen doordat hij jarenlang speaker was bij de wedstrijden van het eerste elftal waardoor vrijwel iedereen zijn stemgeluid kende en herkende.  Nee, dan zouden we zijn grote inzet voor de club tekort doen. In 1968 zien we voor het eerst zijn naam  vermeld bij de redactie van het clubblad. Hij heeft zich daar  vele jaren verdienstelijk gemaakt. Kees had wel iets met het geschreven woord. In het verlengde daarvan werd Kees de PR-man van de club die de contacten onderhield met de pers en bij thuiswedstrijden  de journalisten ontving en hen voorzag van alle informatie die ze nodig hadden.


Op de website van Voetbal Rotterdam vertelt de journalist Sjoerd Bootsma over Kees: ‘Hij vertelde je wat hij vond dat je moest weten en niet wat je eigenlijk had willen weten. Zo hield hij de club in moeilijke  omstandigheden in de luwte’.
Toen  in 1999 de situatie echt bedreigend werd, is Kees nog tot voorzitter van Zwart-Wit gekozen. Ook hij kon de club niet meer redden. Na de ondergang van zijn eigen club gaf Kees  zijn liefde voor het voetballen niet op.  Hij dook op bij TOGR en bij DOTO.  Zijn belangstelling  was zelfs veel breder geworden. Hij werd lid van de tuchtcommissie van West II en zijn voortreffelijke werk daar werd door de KNVB gewaardeerd met een onderscheiding.
In Kees verloor het amateurvoetbal in de regio een markante persoonlijkheid.  Wij als Zwart-Witters verliezen in hem een lid aan wie we veel te danken hebben gehad.


 

Gerelateerde artikelen:

Kees de Haan overleden - "De beste spion van het amateurvoetbal" - door Sjoerd Bootsma

Column Jan Schoonen : Kees de Haan - d.d. 30 augustus 2017

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
736015

Zoeken

Wie is online

We hebben 455 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal