Zoeken

Zoeken

Overleden Cor van der Pols

Vandaag ontvingen we het bericht dat op 90-jarige leeftijd is overleden COR VAN DER POLS. Er zullen weinig mensen in de vereniging zijn die hem niet hebben gekend, hoewel zijn voetbalcarrière niet bij Zwart-Wit begonnen is. Cor was zelfs al 30 toen hij vanuit TOGR naar Varkenoord kwam. Daar was hij van harte welkom want zijn voetbalkwaliteiten waren reeds bekend. Cor had op dat moment zelfs al een wedstrijd met het nationale zaterdagelftal achter de rug. Uiteindelijk zou hij 7 interlands spelen, waarvan dus 6 in zijn tijd bij Zwart-Wit.

Lees verder, ook details over afscheid welke a.s. vrijdag plaatsvindt.


In het veld was Cor een typische spits van die tijd. Vooral zijn kopballen waren bekend en gevreesd. Cor toonde aan dat koppen niet alleen afhangt van de lichaamslengte maar vooral van een juiste timing.  Hij toornde vaak hoog boven veel langere verdedigers uit. Cor speelde in totaal 91 competitie- en bekerwedstrijden in het eerste elftal. Hij maakte in 1964 nog deel uit van het elftal dat afdelingskampioen werd.
Veel spelers zeggen de club vaarwel als ze stoppen met voetballen. Zo niet Cor. Hij bleef zich inzetten voor Zwart-Wit. In 1975 werd hij secretaris van de vereniging en heeft die functie met een korte onderbreking vervuld tot in 1990. Voor zijn inzet werd hij in 1985 benoemd tot lid van verdienste.


We zagen Cor nog terug tijdens onze reünies. Nu moeten we afscheid nemen.

De familie condoleren kan op vrijdag 8 juni van 10.30 tot 11.00 uur in de Oude Kerk Charlois, met aansluitend een dienst van Woord en Gebed. De begrafenis is rond 12.30 uur op de begraafplaats Charlois, waar aan het eind nog de mogelijkheid tot condoleren is in de aula.

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
736004

Zoeken

Wie is online

We hebben 433 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal