Zoeken

Zoeken

Uitreiking Boek: Van Kampioen tot Buitenspel

Artikelindex

Op vrijdag 26 november 2004 was het dan zover, in de kantine van BZC werd het boek uitgereikt. Het boekwerk weergeeft de opkomst en ondergang van de R.C.V.V. Zwart-Wit'28. Het was de behoefte  van de Initiatiefgroepom op de uit het hele land aan ons gestelde vragen, antwoord te geven en ook ons verhaal te vertellen.
Dit mede naar aanleiding van de op diverse plaatsen onjuiste en volledige verslaggeving in het jaarverslag van de KNVB - West II.

Verder leefde bij veel leden van de vereniging de wens, en wij voelden ons ook aan de oprichters verplicht, om de gehele geschiedenis van de club ook voor het nageslacht vast te leggen.

De opkomst was al beschreven in het jubileumboek, uitgegeven t.g.v. het 50-jarig bestaan. In een verkorte versie vindt U deze geschiedenis ook nu weer terug, herschreven door dezelfde schrijver en bovendien uitgebreid tot aan het jaar 2004. Dat daarnaast het verhaal van de ondergang een belangrijke plaats inneemt, zal U niet vreemd voorkomen. De uitgebreide fotogalerij zal veel herinneringen oproepen.

Een slecht beleid onzerzijds gedurende de laatste drie jaren en het niet nakomen van gedane toezeggingen, leidden onze ondergang in. Bovendien bleken de gemeente Rotterdam en KNVB - West II niet bereid om het nieuw gevormde interim-bestuur dat bestond uit Zwart-Witters van de oude stempel, enkele maanden tijd te geven om de ontstane chaos te ordenen.

De brand die ons clubhuis volledig in de as legde, zonder dat hiervoor een brandverzekering bleek te bestaan, was de nekslag voor de club. Daardoor ging ook een groot deel van onze administratie verloren.

Maar wij zijn ervan overtuigd dat via dit boek toch een antwoord wordt gegeven op de meeste vragen die gerezen zijn.

 

Namens de initiatiefgroep van R.C.V.V. Zwart-Wit'28

Henk van de Berg, Anja Eisses, Kees Kool, Miep Kool-Mulder, Saskia van Oorschot-van de Velde, Jan Sintemaartensdijk, Henny Troost


De heer Henk van den Berg hield de speech en reikte de eerste exemplaren persoonlijk uit. Het allereerste exemplaar werd overhandigd aan de heer Troost, Erelid.

 


De Boeken opgestapeld bij Kees en Miep


Jaap Stad laat ze uit !


Kees, Miep en Anja zitten klaar voor de overhandiging aan de geregistreerde!

 

Aanwezigen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebroeders Nieuwstraten links en rechts Dien Husselman

 

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
854471

Zoeken

Wie is online

We hebben 12 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal