Zoeken

Zoeken

10e Reunie op 7 november 2014

  • Categorie: Reunies
  • Gepubliceerd: zaterdag 08 november 2014 13:44
  • Geschreven door Jan Sintemaartensdijk
  • Hits: 13199

Artikelindex

Met dank aan fotografe Susan Husselman - klik op lees meer voor meer foto's!!!!
Je staat er nauwelijks bij stil, maar het is al weer tien jaar geleden dat onze club ten onder ging. Dat was ook waar Henny Troost aan herinnerde in zijn openingswoord jongstleden vrijdagavond (7 november 2014).

Tien jaar, maar nog lang niet vergeten. Daarvan was het grote aantal aanwezige oud-leden het levende bewijs. Toen we in 2005 begonnen met een reünie spraken we af dat we door zouden gaan zolang er belangstelling voor was. We rekenden toen op drie, misschien wel vijf keer. Natuurlijk is in de loop van de tijd de belangstelling wat teruggelopen, maar met een aantal van 88 aanwezigen mochten we niet ontevreden zijn, zeker omdat er vorige jaar nog drie minder waren.

Een jaarlijks terugkerend onderdeel in de speech van Henny is de herdenking van leden die ons in het afgelopen jaar ontvallen zijn. Dit jaar bereikten ons de overlijdensberichten van twee oud-leden, klik op lees meer >>>>beiden bovendien spelers in ons eerste elftal. Het waren Ton Viergever die maar liefst 154 officiële wedstrijden speelde in ons topteam en deel uitmaakte van het kampioenselftal in 1971 en 1972. Daarnaast overleed ook Loek Laurman, een speler uit eerdere jaren, die we nog terugvinden op de kampioensfoto uit 1958. Hij verdween in de jaren daarna door verhuizing wel uit onze club, maar niet uit de aandacht omdat hij als publicist betrokken was bij het verschijnen van boeken over o.a. het zaterdagvoetbal.

Er was een nieuw element toegevoegd aan de reünie. Alle gesprekken over vroeger werden plotseling onderbroken omdat we een spelletje 'petje op, petje af' gingen spelen onder leiding van Anja Eisses.
De voetbalkennis werd aardig op de proef gesteld en er moest aan het eind een onverwachte conclusie worden getrokken.

Hoewel de kantine gevuld was met overwegend mannen, bleven uiteindelijk Henny Troost en Lian Voesenek over voor de slotvraag.
De winst ging naar Lian, die als prijs de scheidsrechtersfluit op een sokkeltje kreeg aangeboden die in 1988 bij het mixed-toernooi was uitgereikt.

(Foto Dhr. Henny Troost feliciteert Lian)

 

Nog lang gingen de gesprekken verder en aan het slot konden we een paar conclusies trekken.

In de eerste plaats dat verstand van voetballen niet is voorbehouden aan mannen, dat de vele herinneringen aan Zwart-Wit nog altijd heel levend zijn en vooral dat we door moeten gaan met het organiseren van deze reünies.

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
875826

Zoeken

Wie is online

We hebben 25 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal