Zoeken

Zoeken

Feyenoord bezoekt de Vaan vanwege 75 jarig bestaan

Wedstrijd: Zwart-Wit'28 - Feyenoord
Datum: dinsdagavond 29 juli 2003
Plaats: Sportpark De Vaan
Betreft: jubileumwedstrijd (75 jaar)
Ruststand: 0-4; Eindstand: 0-6
Verslaggeefster: Simone Ketting
Fotograaf: Anne Faasse

Zwart-Wit ’28 viert het 75-jarig jubileum met een wedstrijd tegen Feyenoord. De komst van een profclub brengt heel wat organisatie met zich mee. Het sportpark leek wel een vesting, parkeren op het terrein kon alleen met een parkeerkaart. Politie te paard en particuliere beveiliging hielden een oogje in het zeil en bij de poort werd er gefouilleerd. Rond het veld stonden nog wat Zwartwitters die voor de gelegenheid tot steward waren gebombardeerd.
De catering werd voor de gelegenheid verzorgt door Koebrugge, bij elke Feyenoordsupporter bekend. Het weer was prima, de zon kwam af en toe lekker door. Helaas was het niet uitverkocht.

Het moge duidelijk zijn dat de meeste bezoekers voor Feyenoord kwamen. Maar het was toch voor de Zwartwitters leuk om te zien wie de nieuwelingen in de selectie zijn dit jaar en wat zij te brengen hebben. Uitschieters qua naam zijn natuurlijk Eric Tammer en Romeo Wouden. Maar ondanks de aanwezigheid van deze ex-profs weet iedereen dat Zwart-Wit ’28 normaal gesproken geen kans maakt. Ook niet na de winst op FC Dordrecht vorige week.


Warming-up beide teams


Links Technische begeleiding Feyenoord en rechts Trainers Zwart-Wit'28


Opkomst en de Toss


Groepsfoto

Toch begon de Vaanploeg goed en degelijk aan de wedstrijd. Men was niet, of liet het niet merken, onder de indruk van al die bekende spelers in het veld. De ploeg van trainer Schouten deed leuk mee en kwam ook dicht bij het doel van Edwin Zoetebier. Zoals in de 3e minuut toen het Krolis was die op links doorging en de bal laag voor het doel gaf. De bal werd weggewerkt en in de counter die erop volgde was het Feyenoord-nieuweling Lazovic die een kans kreeg, maar zijn schot was een makkelijke prooi voor Zwartwit-doelman vd Stelt.
Lazovic bleek een actief mannetje, in de 7e minuut was het Dirk Kuyt die de bal mooi voor kon geven vanaf rechts en Lazovic die em over kopte. En in de 9e minuut zag Lazovic zijn schot gered door vd Stelt.

Even leek het erop dat Feyenoord ook tegen amateurs moeite had te scoren. Tot in de 11e minuut Dirk Kuyt onnodig en onreglementair werd vastgehouden door de nummer 4 van de thuisploeg. De bal werd even buiten het strafschopgebied gelegd en het was Robin van Persie die er met Kuyt bij ging staan voor de vrije trap. Na een schijnloopje van Kuyt, was het van Persie die de bal prachtig binnenschoot, links van de keeper in de kruising. En de Feyenoordsupporters zullen massaal gedacht hebben: Pierre wie? 
De nul was hiermee van het bord en Feyenoord was wakker. Twee minuten later was het weer van Persie die op links door kwam de bal voor het doel gaf en Thomas Buffel stond bij de tweede paal helemaal vrij om em in te tikken.

Het tempo lag niet hoog. Maar Feyenoord had de wedstrijd nu onder controle. En zodra er een Feyenoorder een beetje aanzette was het verschil tussen profs en amateurs duidelijk zichtbaar. De 0-3 kwam op naam van Buffel na een halve omhaal in een druk strafschopgebied.


0-3 Thomas Buffel

Eén van de mooiere acties van de wedstrijd leverde echter geen doelpunt op. In de 27e minuut was het een steekpass van Lazovic op Buffel, die gaf een hakje op Gil Swerts. Zijn schot werd gestopt door vd Stelt en ook zijn tweede poging trof geen doel maar ging over. Swerts die met nummer 34 en zonder naam speelde, is vandaag definitief aan de Feyenoordselectie toegevoegd, en zou weleens de opvolger van Bosvelt kunnen worden. Gooit lekker de beuk erin en is zeker een aanwinst.

En Zwart-Wit ’28? Er waren wat leuke acties, combinatie tussen Wouden en Tammer. En ook Krolis kwam leuk mee op. Maar helaas voor de jarige thuisclub leverden deze acties geen doelpuntje op.

Vlak voor rust was het een rush van Buffel, die hij afsloot met een “stiffie” over de doelman. En zo stond er na 45 minuten 0-4 op het scorebord.


0-4 door Thomas Buffel (stiffie)De tweede helft begon met Glen Loovens ipv Song bij Feyenoord. En bij Zwart-Wit '28 werd doelman vd Stelt vervangen door Pronk. Ook kwamen Almeida en Grant in het veld. Het tempo lag nu nog lager. En echt veel leuke momenten zijn er niet meer geweest. 

Lazovic scoorde eindelijk een doelpunt na een goede actie van Kuyt in de 52e minuut.

Feyenoord wisselde nog Pardo voor Buffel, Bombarda voor Lazovic, Snoyl voor de Nooijer en Elmander voor Kuyt. 
Bij de Vaanploeg kwam Raymon Visser in het veld voor Voortmeijer en bij zijn eerste actie werd er op de tribune al gevraagd waarom deze jongen niet in de basis stond.

De actie gebeurde nu achter het doel van Edwin Zoetebier, de ingehuurde beveiliging mocht helaas laten zien dat ze er niet voor niets waren. Je vraagt je af waar het toch allemaal voor nodig is. Is het de warmte, de drank? Een aantal oververhitte personen werd met lichte dwang van het sportpark verwijderd, voor dat het ook maar echt vervelend kon worden. Nou ja, het is al vervelend genoeg op je verjaardagsfeestje!

Bombarda miste volgens de kenners op de tribune een grote kans. Dit was ondertussen al in de 72e minuut.
Drie minuten erna werd Romeo Wouden gewisseld voor Franken. 

Johan Elmander liet in de 77e minuut zien waarom Feyenoord hem niet te snel moet wegdoen. Hij zette zelf de actie op net over de middenlijn, gaat richting doel en schiet em maar net naast. Drie minuten later was hij wel succesvol en tekende de 0-6 aan. 

De laatste doelpoging kwam op naam van Robin van Persie, zijn knal vanaf links zag hij echter gekeerd door Pronk, die met vd Stelt samen tevreden kan zijn met toch slechts 6 tegentreffers. 
Jammergenoeg zat er voor de jarige geen ere-treffer in.

Wedstrijden als deze zijn leuk, leuk voor de supporters van de profclub, die hun helden van dichtbij kunnen zien. Leuk voor de organiserende vereniging, veel publiciteit, veel bezoekers.


 

Statistieken

Scoreverloop:
0-1 Van Persie (12’)
0-2 Buffel (14’)
0-3 Buffel (24’)
0-4 Buffel (40’)
0-5 Lazovic (51’)
0-6 Elmander (80’)

OPSTELLINGEN

ZWART-WIT’28
Van der Stelt; Leeuwin, Pepaj, Eli, Krolts; Ilic, Voortmeyer, M. Visser, Wouden; Seton en Tammer. WISSELS: Hooghart, R. Visser, Grant, Pronk, Franken, Almeida

FEYENOORD
Zoetebier; Song (Loovens, 45’), Van den Berg, Paauwe, De Nooijer (Snoyl, 62’); Kuyt (Elmander, 70’), Swerts, Acuña, Van Persie; Buffel (Pardo, 54’) en Lazovic (Bombarda, 62’) Elftalfoto r.c.v.v. ZWART-WIT'28


Zwartwitter Agim Pepaj in actieduels


Nieuwkomer bij Feyenoord Dirk-Jan Kuijt

Tijdschriften

Stats

Artikelen bekeken hits
848665

Zoeken

Wie is online

We hebben 29 gasten en geen leden online

Wijzig de Taal